Založ si blog

Kubo syndróm

V nedávnych sviatočných dňoch sme znova sledovali veľa rozprávok a príbehov.

V Kubovi je onen typický sujetový konštrukt – bohatý partner je nanucovaný niekomu kto je zaľúbený do atraktívneho, s ktorým jediným bude naveky šťastný(á).

Praktickí rodičia vedia niečo iné – šťastný bude s niekym s kým nebude trpieť núdzou a kde je perspektíva s pohodlím a zabezpečením.

Málokto si pamätá poznámku Kristínovej v Kubovi, keď Anička hovorí niečo ako : „a za takého by ste ma“ … a jej mať na to : „ale dcéra moja, veď on z toho vyrastie…“

A v tejto myšlienke sa skrýva hlboká pravda. Mám veľa známych ktorí boli za mladi nemožní, neatraktívni, no v strednom a staršom veku prekvapujúco úspešní, solídni, zaujímaví… Kubo bol tvárny materiál, zakiaľ čo Paľo … ako vlastne mohol dopadnúť on ?

Atraktívny junák, frajer, úspešný v spoločnosti chlapov i žien – je správny typ do manželstva ? Súčasné feministky by ho asi priamo degradovali len na milenca a genetický materiál. Takýchto po rokoch stretávam buď skrotených a smiešnych, alebo starnúcich frajerov po krčmách. Kuba vidím ako pokojného záhradkára a Paľa – ako bitkára , neverníka, ožrana, tyrana.

Dúfam však že Aničke to vyšlo.(Happyend hry v súčasnosti by bol asi : manželstvo s Kubom a tajný pomer s Paľom).

P.S. : No ak to nie je len fyzická príťažlivosť k frajerovi či modelke v mladej societe ale ide sa k chudobnému či menej atraktívnemu partnerovi lebo si s ním lepšie rozumie a vlastne viac užije života, ide sa za oným tým … naozaj srdcom… Tieto rozprávky mám radšej.

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53358x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie