Založ si blog

Logicky a nevedecky – šedivenie

Dlhodobo sa uvádza že za šedivé vlasy môžu starosti. Čítal som aj uveriteľné upresnenie že je to priamo následok strachu o niekoho blízkeho. Jednou z terapií by tu teda boli mantry v zmysle „teraz s tým nič robiť nemôžem“ „urobil som čo sa dalo“ či modlitba za zdravie či bezpečnosť onej osoby, alebo jednoduché poprosenie svojho boha o toto.

Neskôr som čítal tiež že spomalenie šedivenia vekom sa môže dosiahnuť konzumáciou rýb, najmä tuniaka a tiež jedením strukovín, najmä fazule.

A tu sa mi zasa otvoril obzor a geniálnou kombináciou som prišiel na nasledovnú vedeckú hypotézu :

Je zjavné že ženatí muži starnú a šedivejú skôr. Fazuľa je im odopieraná zo strany manželiek pre známe príčiny spoločensky nevhodných následkov. Starí mládenci, dnes prezývaní aj single si však môžu dopriať strukovín čo im črevo vládze. Bývajú sivovlasí vo viditeľne vyššom veku ako ich ženatí rovesníci. Väčšinou sa tiež nemusia starať o zverené osoby, a starosti o to ako a kde si lacno vypiť, či dopriať iné, nebudú takým markantným stresorom. S istou nadsádzkou teda je možné konštatovať že za šedivenie v našich krajinách môže : nedostatok konzumácie fazule v manželstve.

 

P.S. : ako dôkaz by som uviedol Mexičanov, v ktorých kuchyni sa fazuľa vyskytuje hojne, sledoval som pozorne film Sedem statočných a šedivý tam z nich bol iba jeden !

 

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53356x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie