Založ si blog

Keď si naši športovci veria

Tak to býva začiatok ich konca.

Spomeňme Cibulkovú pred jedným finále, alebo futbalistov pred Škótskom.

Už neznášam hlášky „cítime sa vo forme“ „uvedomujeme si svoju silu“ ale tiež : „môžeme len prekvapiť“ a „nemáme čo stratiť“

Tradične silné reprezentácie ako napr. futbalová anglická možno len naoko vyhlási že berie vážne silu súpera ale málokedy ho podcení. My si veríme a potom čakáme že nám to vyhrá samo, aj bez snaženia.

Turnajovým mužstvom je Nemecko a spolu s kvalitou je u nich aj vhodný prístup, s heslom približne : drieť a nevzdávať sa, veriť svojej šikovnej práci. Ďalšími turnajovými machrami sú ale aj Česi : tváriť sa švejkovsky že moc toho nevedia a v pravej chvíli udrieť… alebo aj : „hoši, něco umíme a my jim to ukážeme“. Je to veľký rozdiel oproti nášmu „boha, chlapi, musíme…“, z tohto je síce sústredenosť, ale často len kŕčovitosť, zaťatosť a nepružnosť pri nepredvídaných situáciách. Potom aj pri dobrom a talentovanom mužstve pohoríme, hravosť zanikne pri premotivovanosti a depresii z vývoja ktorý sa nepredpokladal.

Alergiu tiež už mám na odborné ale i reportérske hlášky o tom, že sme dostali dôležitý prvý gól (akoby už sa neoplatilo snažiť o výhru) alebo hurá dali sme dôležitý gól (prvý, druhý…) a potom poľavíme a dostaneme dva. Nevzdávať sa a hrať a útočiť, lebo len góly vyhrávajú. Keď sme hrali a využili slovenskú dravosť v útoku, tak sme porazili Talianov na MS. Stiahnuť sa dozadu a držať výsledok nevieme, najmä po tých našich dôležitých góloch.

Sagana počuť hovoriť sebavedome, ale nie o tom že ide vyhrať. Verí si, ale pracuje a čaká na príležitosť, nepodľahne nálade, optimizmu ani pesimizmu počas pretekov.

Dúfam v takýto prístup aj našich na olympiáde.

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53325x
Priemerná čítanosť článkov: 2424x

Autor blogu

Kategórie