Založ si blog

Ó mládež naša, tys držiteľkou displejov

Vo vlaku si prisadli traja chuligáni a čakal som dosť nepríjemnú cestu. Vyzerali vulgárne, drzo a hlučne, a tak si hovorím – mám po čítaní a pokojnej vyhliadke na prírodu.

No títo zrazu vytiahli každý obrazovku, zapichli do nej kolík, nasadili slúchadlá a – božské ticho rozľahlo sa po okolí.

Tomuto ja hovorím zlaté časy pre mládež a následne na to pre starších. Koľkokrát počujem „len hľadia do tých počítačov“ toľkokrát si pomyslím „chvalabohu“. Ako môže niekto nadávať na to že dnes mladí nechodia na ulicu a na ihriská. Sú pekne doma a nemusíme sa o nich báť a tiež nepostávajú po uliciach a nemusíme sa báť ich.

Komu vlastne prekáža, že mu deti nikam nechodia ? Pravdepodobne hlavne takým čo v spoločnosti boli úspešní. No spomeňme si lepšie – v kolektíve veľmi často prebral vodcovskú úlohu najväčší blbec alebo najpapuľnatejšia klebetnica a museli sme ich znášať. Najsilnejší a jeho trápni psi štekali na každého kto si „dovolil“ oponovať, ak už nehovorím o šikane. Počúvať sa musel nie najmúdrejší ale najpriebojnejší a najvýrečnejší, a to bývala nekonečná otrava, lebo prešiel aj k dobrodružstvám všedného života, napr. čo dnes jedol a čo zajtra bude.

Úroveň spoločnosti sa meria aj podľa možnosti izolácie slabších a talentovaných jedincov od luzy. Takýto trpeli v kolektíve a často boli napádaní lídrami za dobré známky, intelektuálne či umelecké vlohy a pod. Boj proti bifľošstvu býval bojom o moc a proti „bonzáctvu“ (hoci pri šikane) za právo dovoliť si viac než iní.

Dnes – nepočúvate nikoho, na internete sa dá ignorovať a blokovať, komunikovať s kým chceme, poslať antipatického do… atď. a kyberšikana je menší problém ako fyzická. Nemať ambície zaujať v nejakej bande kde sú lídrami magori či rebeky je skôr pozitívne.

Pohyb na vzduchu samozrejme áno, ale nevidím veľké straty na stave národa ak sa deti nevyženú von medzi rovesníkov, skôr naopak.

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53354x
Priemerná čítanosť článkov: 2425x

Autor blogu

Kategórie