Založ si blog

Slušne smerovaná mládež a čarodejnícka opozícia

Za slušné Slovensko, proti korupcii a pod. manifestovalo už veľa mladých ľudí. Takto protestovať sa dalo proti každej vláde od prevratu 89, ale aktuálne je to podľa nich najmä teraz …

Patent na rozum nemajú len svokry – kto zažil čerstvého absolventa ktorý mu rozkazuje v práci vie o čom nakrúcam. Škoda že si študenti nepredstavia ako im radí niekto 14 ročný a svoj následný postoj k jeho aktivitám. Škoda že sa nezamýšľajú komu vyhovujú ich protesty a či sú smerovaní vlastným názorom alebo cudzím.

Neraz počuť ako kritizujú dokonca aj svoje vlaky zadarmo, nuž, keby mojej societe niečo dala vláda asi by som neoponoval, no pri mládeži je toto najjasnejšia ukážka manipulácie jej mienky – totiž že „to nie je zadarmo ale zaplatíme to všetci“ a že tieto peniaze by ostali v rozpočte a použili by sa „užitočnejšie“ (možno pre rómske osady) a zrazu tu neplatí že sa má pomáhať mladým, alebo že aj početná rómska mládež či invalidní dôchodcovia môžu cestovať zadarmo (čo je pomoc ktorá sa nedá rozbiť, či predať).

Zosmiešňovanie vplyvu Sorosa – povinná výbava nielen slušných mladých filozofov – tu tiež absentuje zdravý rozum či skúsenosti, že ak niekto dáva niekam peniaze, asi ich chce dať podľa svojich predstáv. A návšteva prezidenta „suverénnej krajiny“ je prinajmenšom podozrivá.

Súčasná „slušná“ opozícia sa prezentuje zaklínadlom „stačí nekradnúť“. Nicholsonovú dokonca už možno vidieť v okuliaroch aké nosili mnohí čarodejníci v rozprávkach. Chápem diktát módy no ak urobí z peknej ženy toto… Ale väčšia škoda je, že to nie je jediný diktát ktorí ovláda túto osobnosť.

V TV relácii predniesol raz Kaliňák predstavy o ochrane Rómov pred kriminalitou v osadách, pretože to by viac usmernilo mládež ktorú tam väčšinou vychováva ulica a odpočinuli by si po práci tí z nich ktorí robotu majú – na to L.N. odpovedala svojimi utopicko-slniečkárskymi frázami o pomoci týmto ľuďom od základu a že potom sa všetko napraví – z toho mi tiež vychádza že asi vie čarovať. Potom prišla ďalšia relácia kde neodpovedala na jasnú otázku prečo dali mafii tisíce ale zanovito zopakovala opozičné propagandistické výlevy.

Všimli ste si že toľkí politici majú „spravodlivo rozhorčené prejavy“ ? Fico, Galko, Matovič, Kolár… akoby bolo čoraz menej diplomatických ľudí, ktorí vedia že pri čomkoľvek sa má argumentovať pokojne a tiež že to ľudí prestane baviť počúvať …a to sú mnohí z nich právnici, ktorí sa majú ovládať oveľa viac ako ostatní.

Napádanie Fica už aj zahraničnými novinármi je neadekvátne – nemyslel predsa hyenami tých novinárov za akého teraz pasujú nebohého Kuciaka. Myslel napr. takého ktorý sa toľkokrát pýtal Mečiara kde zobral na Elektru, kým ho nechytil (s čím nesúhlasím) a myslel napr. podobných ktorí sa čosi podobné toľkokrát neopýtali hoci Figeľa – „kedy vrátite byt“… a myslel tých ktorí fundamentálne axiómy – diabolské Rusko a humánne NATO, či posvätné názory z Bruselu – preberajú bez novinárskej objektivity a v súlade s postojmi snáď nielen vlastníkov ich novín, ale aj ich duší.

Ak ide opozícia po voľbách všetko čo kritizuje napraviť, tak sú u mňa čarodejníci a dúfam len že to bude biela mágia. Povedzme však hlavne v duchu napr. Matovičovej vyčarovanej, v biede žijúcej nebohej babičky na demonštračnom obrázku : zopár zaklínadiel (napr. stačí nekradnúť) na vládnutie nestačí.

Tým skôr, ak sa ani to nedodrží.

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53224x
Priemerná čítanosť článkov: 2419x

Autor blogu

Kategórie