Založ si blog

Futbalový reprezentanK, alebo Škrteľ nám nepomáhaj

 

So smútkom som prijal správu že Ďurica končí pri reprezentácii no s väčším zármutkom tú že Škrteľ ostáva. Podľa jeho slov „rád pomôže“.

Neviem ale kam. Jeden môj známy si nenechá vziať názor že zavinil keď Liverpool prišiel v posledných kolách o titul, iný to že jeho vlastný so Škótmi nás stál postup do baráže na MS.

Dobré meno či zásluhy nám na ihrisku nepomôžu.

Urputnosťou a nervóznou snahou smerujúcou k faulom nenahradíš bývalú pohotovosť a rýchlosť. A faul v obrane býva pre zápas často fatálny. Osobne vždy trpím pri jeho rozohrávke – vezie loptu po najbližšieho hráča a hneď pri ohrození buď nahrá takmer obsadenému spoluhráčovi vzadu, do strany, či brankárovi – prenesenie zodpovednosti však znamená len to že brankár musí – často v horšej pozícii – loptu niekam vykopnúť. ON však nič nepokazil (len pri malej domov ktorú protivník zachytil).

Pripomína mi to vývoj Mira Karhana ktorý bol za trénera Weissa až nekriticky vyzdvihovaný no na ihrisku po rýchlom odohraní lopty a schovaní sa za protihráča prešiel do pohodlného kroku. Vedel vynikajúco rozdávať – rady a posunky kam nahrať a kam bežať. Ak sa človek chcel zabaviť, no trochu cez slzy, sledoval jeho pohyb bez lopty.

Náš betónový pilier obrany nám ešte prinesie veľa smútku. A prečo reprezen-tanK ? Pomalší a trochu drevený obranca lepením sa na rýchlejšieho protihráča vyrobí faul. Zasa sa na čas zbabelosti či nekritickosti trénera tešme na jeho ruky pri faulovaní hore ( niežeby to robil sám) zatým mávanie ako krídlami keď protestuje proti zapískaniu, a hlavne na urputný výraz dezorientovaného a infantilné rozohrávky. Špeciálne tiež vyzdvihujem jeho obranný zákrok zdvíhaním nohy do „bloku“.

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53280x
Priemerná čítanosť článkov: 2422x

Autor blogu

Kategórie