Založ si blog

Absurdistan(ičné) postrehy. „Pán“ výpravca.

 

Mnohí asi poznáte podobnú cestovnú situáciu. Sedíte v meškajúcom vlaku na stanici, v teplejších dňoch sa často v ňom paríte ako v saune, prípojový spoj konečne došiel a – nič sa nedeje. Naveľa zbadáte ako si k vášmu vlaku pomaličky, dôstojne a dôležito vykračuje pupkatý pánko v červenej brigadírke. Milostivo zdvihne výpravku a ako hviezda predstavenia, primadona veľkého teátra, odkráča naduto preč. Zriedka na takýchto vidíte zrýchlený krok, čo jediné poteší ako aspoň predstieraný záujem o cestujúcich čo naň čakali.

Kto by takýmto neprial zrušenie pracovného miesta… Tieto tlaky sú, ak je postavená vlaková cesta a na návestidle zelená, vlak podľa rozhodnutia rušňovodiča, samozrejme cestovného poriadku, vlakvedúceho, sprievodcu atď môže ísť. Signálom na odchod je rozsvietenie zelenej a čas odchodu. Scény ako z romantických pasáží filmov nie sú až tak potrebné.

Pravá dôstojnosť profesie nie je v dôležitosti osoby, ale ochote, profesionalite a serióznom vystupovaní a k tomu snáď nepatrí trápne machrovanie a nadutosť moriaka pri pochôdzke rajónom.

A prial by som vám tiež zažiť naparovanie sa rušňovodičov na základe mašiny a trate, čo však cestujúci toľko nepociťujú.

 

Osud Porošenka

02.04.2019

Mám známu jasnovidku ktorá vraj má schopnosť vidieť na človeku že mu už „dohára sviečka života“. Vidí na očiach kto už hľadí na druhý svet, vidí ak to je choroba (čo by som ešte chápal) ale odhadla aj viacerých ktorí skonali po nejakej nehode… čo už sa chápe ťažko. Keď jej ukázali fotku viacerých ľudí ukázala presne na tých ktorí už nežili. No a [...]

Tieto sviatky

26.12.2018

Sviatky Vianoc majú tú výhodu že odchádzajú naozaj pozvoľna – po štedrom dni sú dva dni voľna, kto by plakal po nich môže sa ešte tešiť na silvestrovskú zábavu či program, po ktorom je (našťastie) zas deň voľna. Nakoniec nárek za sviatkami ešte utíši voľno na Tri krále (platí samozrejme pre tých ktorí nemusia na dovolenku). Tieto Vianoce boli výnimočné aj tým [...]

Film o Dubčekovi (a zasa to „keby“)

22.08.2018

Bol pekný a pôsobivý, zaujala najmä autentickosť. Kedysi sa naštval Jakubisko že mu nedali kandidovať na Oskara za „Eržébet Bathory“ no tento film by podľa mňa mohol zaujať viac. Nielen preto že Pražská jar sa vníma ako boj za západnú demokraciu a filmy podobného razenia tam viac bodujú. Zdalo sa mi ale že v ňom bolo viac statočnosti než som si myslel. V novej [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 53314x
Priemerná čítanosť článkov: 2423x

Autor blogu

Kategórie